Bölcsességek festményen
gondolatok, bölcsességek, festmények
MENÜ

bölcsességek és festmények főoldal

A titok képek és a rejtély

Mi az a rejtély, amire annyi művész akar rávilágítani alkotásaiban?

Az embert évezredek óta foglakoztató kérdések időről időre témáját adják műalkotásoknak. Azzal, hogy egy-egy rejtély, a titok bukkan fel a képek mondanivalójában, egyértelműen látszik, hogy a művészek igyekszenek rámutatni a valódi válaszok hiányára.


Titok képVan egy rejtély az ember előtt, amelynek lelepleződése alapjaiban képes lenne megváltoztatni valaki nézőpontját az élettel kapcsolatban. Ez a titok egy nagyon nagy kérdést vet fel:

Vajon az ember több-e, mint aminek hiszi magát? Több-e mint anyag?

A rejtély nemcsak a filozófusoknak adott okot a találgatásra. Számos művész válaszkeresése is megjelenik a műalkotásokban.

Ez a titok téma – kifejezésmódtól függően – erőteljesen, vagy alig észrevehető módon jelenik meg a képek mondanivalójában. Ezért a rejtély a képekben is él.


Valaki a kérdésből adódó, további talányt veszi alapul az alkotás során. Mégpedig azt, hogy élt e már valaki korábban. Folytatódik-e az élet azon túl, mint ami most nyilvánvalónak tűnik?

Egyiptomi titokAzzal, hogy ez a titok valamiért még titok, és nincs feloldva a rejtély, sokan egy idő után félre teszik, elfelejtik a kérdést és feladják a keresést.


A művészek egy része dacol ezzel és nyughatatlanul továbbra is kifejezi ezt a titok kérdéskört alkotásaiban. Így a téma továbbra is jelentős.

A képek és egyéb műalkotások a tanúk rá, hogy mennyire erős az igazság utáni vágy ezekben az emberekben.

Azt akarják ezzel közölni, hogy addig ne fogadjon el senki semmilyen kijelentést, véleményt, magyarázatot, amíg ki nem derült az igazság.


És ha az igazság kiderül az emberrel kapcsolatban, az észrevehető és erőteljes.


Élet titok

 

Ezért hát soha ne add fel a keresést, és elfogulatlanul, előítéletek nélkül vizsgáld a dolgokat magad körül! És a titok, a rejtély egyszer csak feltárul...


L. Ron Hubbardnak köszönhetően nekem megvannak a válaszaim. Nézd meg te is itt, hogy neked mik lesznek a válaszaid ezekre a kérdésekre!: www.nyiregyhazadianetika.hu

 

Tárnoki János

 

 

 

A következő szavak egyikével érkeztél: a titok, rejtély, titok képek, rejtély képek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hírek

 • A képalkotás és a mondanivaló egyesítése

   

  Íme, a bölcsességek a festmények mondanivalójában. Olyan képeket és magyarázatokat találsz az oldalon, amelyekkel megláthatod, hogyan lehet szinte bármilyen üzenetet, gondolatot vizuálisan kifejezni.

   

  Adjanak neked is építő gondolatokat a honlap képei és azok elemzései!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Asztali nézet